Wij financieren onderzoek naar de zorg van morgen

Wij werven giften voor veelbelovend medisch onderzoek binnen Amsterdam UMC. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

De stichting heeft ten doel de bevordering van de gezondheid en de kansen op genezing bij ziekte door middel van het steunen van programma's en projecten ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, alsmede patiëntenzorg, onderwijs en faciliteiten in Amsterdam UMC of waar Amsterdam UMC aan deelneemt, en al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Een geweldig bedrag voor PICS

12-07-2021 | 10:56 Geplaatst op: Amsterdam UMC Run 2021: met elkaar voor elkaar Circa 750 deelnemers renden of wandelden de Amsterdam UMC Run tussen 6 en 13 juni. De run stond dit jaar in het teken van de 7 kilometer die het verplegend personeel dagelijks gemiddeld tijdens een IC-dienst loopt. Deelnemers konden daarom kiezen tussen de afstanden 7, 14 of 21 kilometer en hardlopen en wandelen waar zij maar wilden. De afstand en tijd werden bijgehouden via een app. Samen liepen de deelnemers ruim 1000 IC-diensten en 7.063 kilometer. Het goede doel van de run is onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom (PICS). Vanwege het hoge aantal patiënten met COVID-19 op de Intensive Care is dit actueler en urgenter dan ooit. Deelnemers konden zelf bijdragen of zich laten sponsoren door familie of kennissen. De opbrengst is maar liefst €10.681,-. Met dit geld wordt verder onderzoek gedaan naar de juiste revalidatiebehandeling van IC-patiënten. Dit is van groot belang om de kans op Post Intensive Care Syndroom te verkleinen. Juultje Sommers, afdeling Revalidatie, nam de cheque in ontvangst voor onderzoek naar PICS. 
Lees meer
Bekijk alle

Mahmoud

22-05-2024 | 00:25 Aan: Run voor Post IC Syndroom (10 KM)