F

Ambiance in actie voor Puk!

Familie Petri
Closed You can't donate anymore
from €10,000 (325%)

Puk is 12 jaar en heeft samen met ongeveer nog 5000 andere mensen een oogaandoening: Retinitis Pigmentosa. Hierdoor verliest ze langzaam haar zicht. Retinitis pigmentosa is een verzamelnaam voor een groep oogziekten waarbij mensen last hebben van nachtblindheid, toenemende gezichtsvelduitval, minder scherp zien en afwijkingen in het netvlies. Op dit moment is er geen behandeling mogelijk en onderzoek hiernaar is dus belangrijk. Puk heeft zelf al heel wat geld bij elkaar verzameld in de hoop dat er onderzoek gestart gaat worden maar voor wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig.

Onderzoek in Amsterdam UMC
Prof. Camiel Boon, oogarts en hoogleraar oogheelkunde in Amsterdam UMC wil met zijn team innovatieve gentherapie behandelingen ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen. Dit type onderzoek is experimenteel, complex en heel kostbaar. Deels kunnen deze onderzoeken worden opgezet met subsidies van reguliere subsidieverstrekkers. Maar dit is lang niet genoeg om deze veelbelovende behandelingen door te ontwikkelen om uiteindelijk toe kunnen passen bij patiënten.

Veiling voor het goede doel
Wij, Gert en Caroline, zijn de ouders van Puk en willen met ons familiebedrijf Ambiance een zo groot mogelijk bedrag ophalen voor dit onderzoek. We sluiten onze winkel. Ons bedrijf blijft wel bestaan maar voor een interieurontwerp gaan we straks direct naar de opdrachtgevers. De winkel moet dus leeg!

Daarom gaan wij op woensdagavond 22 juni van 19:30-21:30 de laatste artikelen uit de showroom veilen. Puk zal samen met haar zus Fien ook aanwezig zijn met een kraampje waarin ze zelfgemaakte armbandjes en koekjes verkopen. Al het geld wat deze avond wordt opgehaald gaat naar het goede doel voor Puk! 

Kijk voor meer informatie over de veiling op de website van Ambiance.

Uiteraard kun je naast de veiling ook een bedrag doneren. Alle donaties via deze pagina gaan rechtstreeks naar het onderzoek.
Help je ons mee?

Bedankt!
Gert, Caroline, Puk en Fien Petri

View all
29-08-2022 | 00:58 Er MOET meer aandacht komen voor de ziekte wat Puk heeft. Het kan niet zo zijn dat zo lief klein meisje straks steeds minder gaat zien. Mensen als Puk hebben het recht om genezen te worden. Daarom vraag ik iedereen die dit leest om ook te doneren!
05-08-2022 | 11:25
19-07-2022 | 23:24
18-07-2022 | 18:24
07-07-2022 | 09:08
View all

Maar liefst 32.500 euro voor het onderzoek!

19-07-2022 | 16:02 De opbrengst is bekend; Gert, Caroline, Puk en Fien hebben met de veiling en alle losse donaties maar liefst 32.500 euro opgehaald! Op dinsdag 19 juli kwamen Caroline, Puk en Fien naar Amsterdam om professor Boon de cheque persoonlijk te overhandigen. Namens prof. Boon en zijn team heel veel dank aan de familie Petri en natuurlijk ook aan iedereen die heeft bijgedragen! En Puk zit niet stil want ze heeft inmiddels een instagram account aangemaakt waar ze voor het goede doel sieraden nog veel meer verkoopt. Benieuwd? Kijk op collectiebypuk 
Read more