Op naar de top!

Eliza Hagens
Closed You can't donate anymore
from €5,000 (112%)

Ik ben Eliza Hagens, onderzoeker en geneeskundestudent in het AMC. Als kind droomde ik er altijd al van om de hoogste bergen van de wereld te beklimmen.

In het dorp waar ik ben opgegroeid, Broek op Langedijk (stuk onder zeeniveau), was een klimhal aanwezig waar ik vele uren per week naar boven klauterde sinds mijn 7e. Ik luisterde aandachtig naar de klimverhalen van mijn kliminstructeurs, die mij altijd hebben gemotiveerd om ooit ook een klimtocht te maken. Nu ik de kans heb gekregen om mijn tropencoschap in Tanzania te kunnen doen, komt de Kilimanjaro in zicht!

Impact van slokdarmkanker
Tijdens mijn coschappen heb ik gezien wat voor grote impact de ziekte en de behandeling van slokdarmkanker heeft op mensen. Dit heeft me ontzettend geraakt. De diagnose slokdarmkanker zet je leven op zijn kop. Deze patiënten moeten zeer intensieve, langdurige behandelingen ondergaan met de nodige risico’s. Van heel dichtbij heb ik dit kunnen meemaken met mijn inmiddels 93-jarige opa. Hij is 15 jaar geleden gediagnosticeerd met slokdarmkanker waarvoor hij chemotherapie, radiotherapie en een grote operatie heeft gehad. Als gevolg van alle behandelingen is zijn stem verzwakt en heeft hij moeite met eten. Toch heeft hij veel geluk gehad, want er zijn niet veel mensen die nog zo oud worden na het krijgen van deze ziekte. Afhankelijk van het stadium zijn er namelijk na het stellen van de diagnose na 3 jaar, nog maar 70% tot 5% van de patiënten in leven. Met het beklimmen van de Kilimanjaro hoop ik geld in te zamelen voor onderzoek naar de behandeling van slokdarmkanker, zodat we in de toekomst meer positieve verhalen kunnen vertellen zoals dat van mijn opa.

Wat?
De hoogste berg in Afrika beklimmen: de Kilimanjaro

Wanneer?
Februari 2018

Waarom?
De opbrengst gaat naar het Slokdarm- & Maagkanker fonds dat onderdeel is van de AMC Foundation.

Het doel van het SLMK Fonds is het steunen van medisch wetenschappelijk onderzoek naar slokdarm- en maagkanker. Slokdarm- en maagkanker zijn relatief weinig voorkomende vormen van kanker. In de grote stroom van vele acties en fondsenwerving worden patiënten met deze vormen van kanker nog wel eens over het hoofd gezien. Het SLMK Fonds wil hier iets aan doen. Patiënten met slokdarm- en/of maagkanker hebben nog altijd slechte overlevingskansen en het is een van de snelst stijgende doodsoorzaken voor mannen. Ook is er een grote kans op ernstige bijwerkingen van de behandeling en een kans op (permanente) verslechtering van de kwaliteit van leven. Meer medisch wetenschappelijk onderzoek naar operatietechnieken en behandeling is nodig en een goede begeleiding van patiënten is hierbij van het groot belang.

Meer informatie over het SLMK Fonds is te vinden op de website www.slmkfonds.nl

View all
14-08-2019 | 13:05 Prachtig initiatief, ik heb zelf last van slikproblemen en na een PET/CT-Scan is aan mijn slokdarm toename van activiteit en wandverdikking geconstateerd vergeleken met vorige PET/CT-Scans. De nucleir geneeskundige arts verdenk een slokdarmkanker, als dat zo is dan zou dat nog in een begin stadium zijn. Daarvoor moet ik binnenkort voor een Kennismaking gesprek en Behandeladvies voor consult bij de GIOCA. Mijn zus (mijn steun en toeverlaat) heeft me van jouw actie, specialisme en onderzoek geattendeerd en ik besluit om een kleine bijdrage te doen voor je onderzoek op dit gebied. Ik wens je verder success met alles wat je gaat ondernemen.
13-04-2018 | 18:16
12-04-2018 | 16:10 Een geweldige prestatie!
14-02-2018 | 22:18
14-02-2018 | 12:20
View all

Het is me gelukt!

12-04-2018 | 11:12 Afgelopen februari heb ik de hoogste berg van Afrika beklommen: de Kilimanjaro. Mijn doel was om zo veel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar het verbeteren van de behandeling van slokdarmkanker. Met eten voor een week, thermokleren, kampeerspullen en onze gidsen ging ik samen met een vriendin deze uitdaging aan. De tocht begon als een mooie wandeling met de zon op ons gezicht door een bos en eindigde in de ijzige wind naast gletsjers op bijna 6000 meter hoogte. Het was een van de zwaarste dingen die we ooit hebben gedaan, maar het was niet voor niets! Eliza Hagens  
Read more