Hart en Heftig - 25 dagen op de IC en het eerste jaar revalideren

Marc Hanou
van totaal € 5.000 (89%)

Mijn naam is Marc Hanou. In december 2019 ben ik op 52-jarige leeftijd in het ziekenhuis beland met een ontsteking aan mijn hart. Het was de vraag of ik het zou overleven.

In het ziekenhuis vonden ze mijn herstel een medisch wonder. Na één zware bacteriële infectie, twee openhartoperaties, twee reanimaties en vier weken intensive care werd ik na vier weken van operaties en behandeling geheel verlamd wakker als gevolg van ‘deconstructieve’ processen. Door het lange stilliggen op de intensive care had ik ernstige spieratrofie. Intensive Care Unit Acquired Weakness. Aansluitend bleef ik nog drie weken op de afdeling cardiologie.

Mijn relaas
Ik wilde graag vertellen over wat mij en mijn familie is overkomen. Hoe mijn familie heen en weer schoot tussen hoop en vrees terwijl ik op de intensive care lag. Hoe ik ontwaakte en hoe ik aan de lange, zo niet oneindige weg van revalidatie begon. Zo ontstond het boek “Hart en Heftig - 25 dagen op de IC en het eerste jaar revalideren".

Onderzoek naar PICS
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar het onderzoek naar post-intensive-care-syndroom (PICS), IC-revalidatie en REACH, zoals dat wordt uitgevoerd bij Amsterdam UMC, afdeling Revalidatiegeneeskunde, onder leiding van Marike  van der Schaaf, Juultje Sommers, Daniela Dettling en Mel Major. Hun goede werk heeft alle support nodig die het kan krijgen!

Hoe kun je het boek krijgen?
De papieren versie van mijn boek is op. Ik heb daarom ook een zogenaamd e-book gemaakt, dat je kunt lezen op je telefoon, tablet of e-reader. Het e-book is gratis, ik email het naar je als je mij een mailtje stuurt op marc@hanou.org.

Ik hoop dat eenieder die mijn boek of e-book leest, het onderzoek naar Post-Intensive-Care-Syndroom steunt met een donatie. Je kunt zelf bepalen hoeveel je doneert, elke bijdrage is welkom. Bedankt alvast.

Marc Hanou

Bekijk alle
02-06-2023 | 12:25 Omdat ik fysio ben en mensen na IC heb begeleid. Ik ben psychosomatisch fysiotherpeut en de link van wat het lijf en jij in je leven hebben meegemaakt vind ik heel belangrijk en mis ik nog wel eens.
30-05-2023 | 23:52 Een heel klein beetje weet ik van het trauma van het verblijven op de hart IC. Goed dat er onderzoek wordt gedaan!
29-05-2023 | 11:13
28-05-2023 | 11:16 Er mag meer onderzoek gedaan worden naar dit soort revalidatie en daar is geld voor nodig: Bewegen als Medicijn
09-03-2023 | 19:31
Bekijk alle

Marc te gast in NOS Met het Oog op Morgen

16-06-2022 | 15:08 Op woensdag 15 juni was Marc Hanou te gast in NOS Met het Oog op Morgen om te vertellen over zijn boek en het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Luister hier de uitzending terug
Lees meer