Dopey Challenge tegen kanker

John Swaab
Closed You can't donate anymore
from €3,000 (157%)

In maart 2013 was er bij mij schildklierkanker ontdekt. Mijn wereld veranderde direct, maar na dit verdrietige nieuws was mijn eerste gedachte: deze onverwachte challenge ga ik winnen!

Eerst werd mijn schildklier operatief verwijderd. De periode na het verwijderen van je schildklier en het niet mogen slikken van medicijnen is een zware periode. Je bent moe en slaapt een groot deel van de dag. Je hormonen en gemoedstoestand schommelen heen en weer. Na de twee operaties wachtte mij een behandeling met radioactief jodium.

De behandeling met het radioactieve jodium is nodig om de eventuele kankercellen die in je lichaam achterblijven te vernietigen. Het is een behandeling die je in quarantaine moet ondergaan. Dit is noodzakelijk omdat je pas weer in contact met anderen kunt komen wanneer de straling van de radioactieve jodium onder een bepaald (veilig) niveau is. Vanwege deze straling wordt het ook afgeraden om eigen spullen mee te nemen.

De dag was aangebroken. Ik moest in quarantaine en kreeg het radioactieve jodium toegediend via een capsule die je moet doorslikken. Daarna wordt direct gemeten hoeveel straling je uitstraalt en gaan de twee deuren dicht. Op dat moment besefte ik pas echt, ik heb kanker. Vanaf dat moment heb ik de gedachte nooit meer kunnen loslaten: als ik helemaal beter ben wil ik iets gaan doen voor de mensen die na mij komen en worden getroffen door deze vreselijke ziekte. De eerste dag mag je geen bezoek ontvangen en de dag(en) erna maximaal een half uur op afstand. Dit betekent dat je op ongeveer 5 meter van elkaar af moet zitten. Het bezoek moet op de gang zitten en jijzelf in de kamer. Deze periode dat je van de buitenwereld bent afgezonderd is erg zwaar. Iedere ochtend om 10:00 uur wordt gemeten hoeveel straling je nog uitstraalt. Na twee nachten werd ik ontslagen en barstte ik in tranen uit! Ik was zo blij dat ik naar buiten mocht dat ik de twee uur naar het huis van mijn ouders ben gaan lopen, want daar zou ik de komende dagen slapen. Ik liep een stuk en dacht "dit is dus vechten tegen kanker"! 

Wat deze periode nog zwaarder maakte was het feit dat mijn vrouw zwanger was. Door de radioactieve straling mocht zij mij niet bezoeken in het ziekenhuis en nadat ik werd ontslagen uit het ziekenhuis kreeg ik leefregels mee. De leefregels houden in het kort in dat je niet te lang en te dicht bij mensen in de buurt mag komen. Voor kleine kinderen en zwangere vrouwen zijn deze regels nog strenger. Uiteindelijk hebben mijn vrouw en ik besloten om drie weken niet bij elkaar te wonen. De quarantaine behandeling heb ik uiteindelijk twee keer moeten ondergaan en dat was voor mij de zwaarste periode!

Nu heb ik de challenge tegen kanker gewonnen en wil ik iets doen voor patiënten die eenzelfde behandeling moeten ondergaan. Ik ga de Dopey Challenge lopen voor iedereen die te maken krijgt met deze ziekte! Wat is de Dopey Challenge? In Disneyworld Orlando wordt jaarlijks een Marathonweekend gehouden. Van 5 januari t/m 8 januari 2017 ga ik vier dagen hardlopen: 5km, 10 km, de halve marathon en de hele marathon en mijn zoontje van inmiddels drie jaar oud gaat 100 meter hardlopen. Ons doel is om geld in te zamelen om iPads en abonnementen (Netflix, sport, etc.) aan te kunnen schaffen om het verblijf in quarantaine een beetje te kunnen veraangenamen. En er zal geld worden besteed aan schildklieronderzoek. 

 Help je ons mee?!

View all
18-07-2017 | 11:43 Keep it up John! Cheers op je gezondheid en je inzet voor dit goede doel, dat er maar veel mensen mee geholpen kunnen worden, alle beetjes helpen!! ~Iris & Luc
18-07-2017 | 08:13
18-01-2017 | 13:57
08-01-2017 | 19:42 Diep respect , we zijn super trots op je! ❤️ Dikke kus MIQ!
07-01-2017 | 18:16
View all

Trots!!!

17-08-2017 | 14:27 Wat ben ik ongelofelijk trots!!! Een totaalbedrag van € 4.725.- hebben we binnengehaald!! De kilometers trainen en het uiteindelijk lopen van de Dopey Challenge waren het dubbel en dwars waard. Een emotioneel moment was het om terug te zijn in de quarantainekamers. Maar zo fijn om te zien hoe mooi de quarantainekamers zijn ingericht met Nespresso apparaten en iPads. De iPads zijn voorzien van Netflix abonnementen. En er gaat zelfs nog een mooi bedrag naar onderzoek! Lieve donateurs, ik kan jullie niet vaak genoeg bedanken voor al jullie steun, lieve reacties en natuurlijk de gulle giften.  Dank, dank en nog eens dank!  
Read more