E

Walk4Light Schipluiden

Elvera van Leeuwen
Closed You can't donate anymore
from €5,000 (14%)

Nacht van de Nachtwandeling

Je weet pas hoe belangrijk licht is, als je het niet meer kunt zien. Daarom komen WIJ in actie en sluiten ons aan bij Walk4Light!

Wij zijn Annemieke en Elvera en zetten ons elke dag in om andere mensen te helpen. Elvera vanuit haar eigen bedrijf Mikxs om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. En Annemiek in haar rol als teamleider Oekraïne bij Vluchtelingenwerk Nederland. Met het organiseren van een Walk4Light kunnen we eens op een andere manier ons steentje bijdragen.

Op 29 oktober dooft Nederland zijn lichten tijdens de ‘Nacht van de Nacht’. Wij willen dat moment aangrijpen om stil te staan bij mensen voor wie de naderende duisternis altijd op de loer ligt. Op dit moment is er nog geen behandeling mogelijk voor deze erfelijke oogziekten. In Amsterdam UMC werken toponderzoekers, onder leiding van Professor Camiel Boon, aan innovatieve gentherapie om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen.

Jij kunt het lichtpuntje zijn door met ons mee te wandelen en zo een bijdrage te leveren aan dit baanbrekende onderzoek.

Ervaar het in Schipluiden
Bij het vallen van de avond gaan we ervaren hoe het is als alles om je heen steeds donkerder wordt en je moet vertrouwen op al je zintuigen. Tijdens de wandeling willen we even stil staan bij wat dat betekent. Het start- en eindpunt is achter het Gemeente huis aan de Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden Je kunt kiezen uit een wandeling van 5 of 12 kilometer. Kinderen zijn ook van harte uitgenodigd om mee te lopen. Misschien kun je je wel laten sponsoren door opa en oma, ooms en tantes of de buren. Zij dragen dan allemaal mee aan jouw donatie.

Wandel je mee?
Daarvoor zijn twee stappen nodig:
1. Meld je aan op https://mikxs.nl/walk4light/ 
2. Doe een donatie van minimaal € 5,00 op deze officiële doneersite van de AMC Foundation.

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding per e-mail. Je betalingscode van jouw donatie aan de AMC Foundation is tevens je startbewijs.

Ook als je niet mee kunt lopen ben je welkom om te doneren. Nodig je vrienden en familie dus gerust ook uit om ook bij te dragen.

Walk4Light 'Nacht van de nacht wandeling' wordt in zijn geheel gesponsord. Het volledige gedoneerde bedrag komt daarmee ten goede aan baanbrekend onderzoek naar de behandeling van erfelijke oogaandoeningen.

View all
13-11-2022 | 19:13
30-10-2022 | 14:33
29-10-2022 | 18:54
29-10-2022 | 18:30 Omdat we met z’n vieren meewandelen vanavond, zin in hoor!
29-10-2022 | 15:40
View all

Een bijzondere wandeling

08-11-2022 | 10:49 Op 29 oktober hebben 57 deelnemers meegedaan aan de Walk4Light in Schipluiden. De familie Hogervorst, die in november 2021 een vierdaagse Walk4Light in Noordwijkerhout organiseerden, liepen de 5 km mee met de deelnemers. Onderweg hebben ze samen kunnen ervaren hoe het is als je zicht steeds minder wordt en je uiteindelijk alles in het donker moet doen. Naarmate ze verder op de route kwamen werd het steeds donkerder en vooral de wandeling door het park werd best spannend gevonden.   "Wat was dat heftig."  "Woh, ik heb me nooit gerealiseerd hoe fijn het is om te kunnen zien."  "Fijn dat er ook uitleg was onderweg waar mensen tegenaan lopen als ze slechter gaan zien."   De 12 kilometer ging van start toen het al behoorlijk donker werd. Een aantal grote en kleine groepen hadden zich aangemeld en gingen optimistisch van start. Na een lang donker fietspad wachten hen een lekker fris appeltje voor de dorst. Daarna vervolgende zij hun weg langs een doorgaande weg. Het tegenlicht van de auto's in het donker werd als erg storend ervaren. "Pas dan merk je wat je nog kan zien in het donker zonder licht, maar ook hoe vervelend dat kan zijn". Tijdens de tweede stop werd iedereen warm onthaald bij Sportcenter Allround waar de koffie voor wat warmte zorgde en er een sanitaire stop gehouden kon worden. De familie Hogervorst was na hun wandeling hier ook naar toe gekomen, zodat ze ook hier nog met de deelnemers in gesprek konden. Velen waren onder de indruk van het positivisme van de 3 meiden, en hoe zij met hun ouders met de beperking van hun zicht omgaan. Het laatste stuk was door het park, en wat is het dan opeens donker.  "We hadden met een lamp op de route gekeken. Toen we de lamp uitdeden moesten we even wachten voordat we weer wat zagen." "Wat een bladeren op het pad, het was bijna onmogelijk om op het pad te blijven omdat je niet kan zien hoe het loopt." "Ik vond het een bijzonder ervaring en ben blij dat ik er aan heb deelgenomen." Wij zijn onder de indruk van de reacties en danken de familie Hogervorst dat zij aanwezig waren om hun ervaringen met de deelnemers te delen. We vonden het erg leuk om de Walk4Light te organiseren en hopen dat er nog velen zullen volgen. Er zijn zoveel mensen die van wandelen houden, die dragen graag een steentje bij in ruil voor een mooie en inspirerende wandelingen. Groeten Elvera van Leeuwen en Annemieke van Zuylen   Lees ook het verslag van de familie Hogervorst
Read more