Klinische trial nieuwe immuuntherapie bij Waldenström

Willem Schuitemaker
from €10,000 (25%)

Hallo, leuk dat je mijn actiepagina bezoekt. Mijn naam is Willem Schuitemaker, 74 jaar jong en ik woon in Wilnis. Ik ben sinds 5 jaar Waldenström patiënt en wil graag wat terug doen nu ik, dankzij diverse behandelingen en uitstekende zorg, op dit moment weer fit ben.

Waldenström. is een ongeneeslijke beenmergkanker die zich, afhankelijk van de patiënt, verschillend gedraagt en na behandeling (met chemo en of immuuntherapie) wordt teruggedrongen maar uiteindelijk weer terugkomt. Mijn hoop is dat deze ziekte door dit soort onderzoeken steeds beter begrepen kan worden en uiteindelijk zelfs genezen kan worden. Niet iedereen kan de huidige immuuntherapie verdragen, terwijl dit juist de terugkeer enorm kan vertragen. Het is daarom mooi dat een nieuwe therapie in een klinische trial zal worden onderzocht.

Ik vind het mooi hiervoor een actie te starten om het onderzoek van Dr. Josephine Vos, hematoloog in het Amsterdam UMC, financieel te ondersteunen. Dit wil ik doen door mij, tijdens mijn fietstocht naar Santiago de Compostela in Spanje, te laten sponsoren. Elk bedrag, groot of klein, helpt mee. Elke donatie is er één! Ik hoop uiteraard op een groot bedrag als eindresultaat.

Als ik onderweg ben zal ik geregeld laten weten hoever ik ben gevorderd. Op Polarsteps ben ik te volgen via deze link: https://www.polarsteps.com/WillemSchuitemaker

Geplande start is rond 1 mei 2024 en de hele tocht van ruim 2500 kilometer zal ongeveer 7-8 weken vergen.

Meer over Waldenström vind je hier:
https://www.kanker.nl/kankersoorten/ziekte-van-waldenstrom/algemeen/wat-is-de-ziekte-van-waldenstrom

 

View all
20-05-2024 | 20:10
19-05-2024 | 18:28 Ik doneer graag voor dit goede doel. Met een van mijn beste vrienden ben ik in 2018 naar Rome gefietst. Een paar jaar later bleek hij de ziekte van Waldenstrom te hebben. Ik hoop dat hij nog vele jaren mijn vriend mag blijven. Ik voel mij verder machteloos, het enige dat ik kan doen om via deze bijdrage een kleine steen bij te dragen.
18-05-2024 | 18:15 Ik heb gedoneerd omdat ik zelf ook de ziekte van Waldenström heb en het geweldig vindt dat Willem dit doet voor ons!
18-05-2024 | 11:00
18-05-2024 | 07:05
View all

Update 20-05-2024

20-05-2024 | 15:03 Beste donateurs. Wat een mooi resultaat! We hebben met 84 donateurs €2.540 opgehaald. Prachtig bedrag. Ik heb recent nog 2 instanties mails gestuurd met het verzoek het initiatief te delen met de achterban. Nog geen reactie of dat gaat gebeuren. Onderweg laat ik mensen uit NL ook de site zien en vraag ze de QR te scannen. Dat werkt wel, maar beperkt. Alleen bij Hollanders uiteraard en die zijn er niet zoveel. Het weerbericht voorspelde heel veel regen de hele dag. Tot nu toe weinig rustdagen gehad. Gisteren kwam ik in een heel gezellige B&B van een landgenote. Leuke plek en ik besloot hier een extra rustdag te nemen. Morgen weer verder, op weg naar Oloron. Dat is nog 540km en zal een dag of 10 vergen. De rit is grotendeels prachtig. Zoveel mooie natuur en vergezichten. Gelukkig is alles goed verlopen. Ik ben over de 1100km gevorderd. 
Read more