Z

Onderzoek naar de erfelijke oogziekte van Alexander Hess

Zonneveld Optiek
Closed You can't donate anymore
from €100,000 (6%)

Zonneveld Optiek steunt het onderzoek naar erfelijke oogziekten van Prof. dr. Camiel Boon van Amsterdam UMC.

Alexander Hess is 14 jaar, gaat naar het tweede jaar van de middelbare school en vindt het heerlijk om te mountainbiken. Toen Alexander nog een klein kind was, waren zijn ouders altijd verwonderd over de grote belangstelling die hij had voor zijn omgeving. Zo kon hij zijn vader langdurig bestuderen, en verkende hij zijn gezicht aandachtig met zijn vingertjes. Hoewel hij nog steeds een grote nieuwsgierigheid heeft, bleek deze aandachtigheid ook een andere verklaring te hebben: bij Alexander werd op vierjarige leeftijd vastgesteld dat hij is geboren met de erfelijke oogziekte retinitis pigmentosa.

Retinitis pigmentosa
Retinitis pigmentosa is een verzamelnaam voor een groep ziekten waarbij mensen last hebben van nachtblindheid, toenemende gezichtsvelduitval, minder scherp zien en afwijkingen in het netvlies.

Door deze oogziekte ziet Alexander geleidelijk steeds minder, en zal hij uiteindelijk slechtziend worden. Er bestaat helaas geen behandeling voor retinitis pigmentosa, maar wetenschappers zijn hard op zoek naar een oplossing. Zo zal in de toekomst gentherapie wellicht tot een mogelijke behandeling gaan behoren, dat het proces van achteruitgang van de ogen kan stoppen. Om deze behandeling te kunnen realiseren zal hier alleen eerst meer wetenschappelijk onderzoek naar moeten worden gedaan. Zonneveld Optiek vindt het heel belangrijk dat er geld is voor dit onderzoek, en daarom steunen wij het onderzoek van Prof. dr. Camiel Boon van Amsterdam UMC.

Bij iedere bril die verkocht wordt, doneert Zonneveld Optiek Heiloo 10 euro aan zijn onderzoek. Zodat kinderen als Alexander kunnen blijven genieten van hun zicht en de wereld ook op latere leeftijd met nieuwsgierigheid kunnen bestuderen. Helpt u mee?

 

View all
27-12-2021 | 00:00
04-11-2021 | 14:56
01-11-2021 | 11:24 Met deze bijdrage hopen wij dat het onderzoek er gaat komen zodat Alexander en anderen geholpen kunnen worden.
31-10-2021 | 18:22
29-10-2021 | 18:22
View all

Zonneveld Optiek overhandigt cheque aan Alexander Hess

24-12-2021 | 14:09 Afgelopen vrijdag werd Alexander Hess blij verrast met een gift van 2500 euro van Zonneveld Optiek voor het onderzoek van prof. Boon. Retinitis pigmentosa is een verzamelnaam voor een groep ziekten waarbij mensen last hebben van nachtblindheid, toenemende gezichtsvelduitval, minder scherp zien en afwijkingen in het netvlies. Bij Alexander werd op vierjarige leeftijd vastgesteld dat hij is geboren met de erfelijke oogziekte retinitis pigmentosa. Door deze oogziekte ziet Alexander geleidelijk steeds minder, en zal hij uiteindelijk zeer slechtziend worden. Er bestaat helaas geen behandeling voor retinitis pigmentosa, maar wetenschappers zijn hard op zoek naar een oplossing. Zo zal in de toekomst gentherapie wellicht tot een mogelijke behandeling gaan behoren, dat het proces van achteruitgang van de ogen kan stoppen. Om deze behandeling te kunnen realiseren zal hier alleen eerst meer wetenschappelijk onderzoek naar moeten worden gedaan. Zonneveld Optiek vindt het het heel belangrijk dat er geld is voor oogonderzoek, daarom ondersteunen wij het onderzoekswerk van Prof. dr. Camiel Boon van Amsterdam UMC.  In het kader van het 30-jarig jubileum doneert Zonneveld Optiek nu 2500 euro aan de AMC Foundation. Zodat kinderen als Alexander kunnen blijven genieten van hun zicht en de wereld ook op latere leeftijd met nieuwsgierigheid kunnen bestuderen.
Read more