M

Knock Out Cancer!

Mascha van Buiten
Closed You can't donate anymore
from €1,000 (647%)

Wij - Mascha van Buiten van VanBuitenSport in samenwerking met Joop Kasteel- organiseren het kickboks seminar ‘Knock Out Cancer!’ om geld in te zamelen voor het onderzoek naar Acute Myeloïde leukemie van professor Mette Hazenberg in Amsterdam UMC.

Joop en ik hebben elkaar in 2017 leren kennen op de afdeling Hematologie van Amsterdam UMC tijdens de behandeling van zijn ziekte MDS. Een kwaadaardige bloedziekte die, in zijn geval, onontkoombaar leidt tot acute leukemie. Joop Kasteel is een legende in de vecht- en krachtsportwereld. Van mollig, gepest jongetje ontwikkelt hij zich tot vice-wereldkampioen armworstelen en uiteindelijk wereldkampioen in het keiharde freefight. Door zijn vermogen pijn weg te bijten en tegenslagen te incasseren ‘verdient’ Joop Kasteel tijdens zijn freefightcarrière de bijnaam Leeuwenhart.

Acute Myeloïde Leukemie
Acute Myeloïde Leukemie (AML) is een levensbedreigende kwaadaardige ziekte van het beenmerg. De ziekte ontstaat doordat een voorloper van gezonde witte bloedcellen kwaadaardig wordt en zo hard gaat groeien dat het gezonde beenmerg verdrongen wordt. AML wordt behandeld met verschillende chemokuren, vaak gevolgd door een allogene stamceltransplantatie. Een transplantatie is een krachtig middel maar de risico’s zijn niet gering. Ongeveer één van de vijf transplantatie patiënten (20%) overlijdt door de complicaties van de transplantatie, zonder dat de oorspronkelijke ziekte daarbij een rol speelt. De belangrijkste complicaties die een stamceltransplantatie patiënt bedreigen zijn infecties en zogenaamde graft versus host (transplantaat versus de gastheer) ziekte. 

Waarom Knock Out Cancer?
We weten allebei hoe heftig het kan zijn wanneer iemand getroffen wordt door kanker. Daarom organiseren we dit seminar en is iedere donatie voor het onderzoek naar AML in Amsterdam UMC. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen een enorme stap naar een betere en minder risicovolle behandeling van AML betekenen. Daar doen we het voor!

Wanneer en waar?
Zaterdag 9 april, sportschool Burning Heart in Hilversum

Voor meer informatie, het programma en aanmelden ga naar www.vanbuitensport.nl/knock-out-cancer

View all
14-04-2022 | 20:34 Beetje kasopbrengst na seminair nog
14-04-2022 | 15:27
14-04-2022 | 09:38
13-04-2022 | 17:28
12-04-2022 | 09:16