Ik fiets van London naar Amsterdam om jonge wetenschappers te helpen bij hun onderzoek. Helpen jullie mee ?

Theo van Veldhuizen
Closed You can't donate anymore
from €1,000 (55%)

Ja, er zijn allerlei bronnen voor wetenschappelijk onderzoekers om geld te krijgen voor onderzoek naar de achtergronden van ziektes. Maar niet alles wat belangrijk is om vooruitgang te bereiken wordt door de Nederlandse overheid, de EU, collectebusfondsen of de farmaceutische industrie gefinancierd. 

Als directeur bedrijfsvoering van o.a. de onderzoekslaboratoria in het AMC, zie ik van nabij hoe moeilijk het is voor m.n. jonge wetenschappers om bijvoorbeeld de middelen te vinden om een periode in andere laboratoria door te brengen. Dat is ongelooflijk belangrijk, omdat de achtergronden van ziektes dermate ingewikkeld blijken te zijn, dat samenwerking met andere onderzoekers eigenlijk onontbeerlijk is. In de praktijk betekent dit dat deze jonge onderzoekers met een gerichte doelstelling een tijdje in een ander laboratorium -ergens in het buitenland- gaan werken. Door dit soort uitwisselingen ontstaan vaak betekenisvolle, nieuwe ideeen over het ontstaan van ziektes en daarmee voor aangrijpingspunten voor behandeling.

En precies hiervoor willen we geld inzamelen. Op 16 en 17 juni fietsen zo'n 100 medewerkers van het Academisch Medisch Centrum van London naar Amsterdam om geld in te zamelen voor dit doel. Ik ben er daar een van.

Helpt u mij met een bedragje ? Echt iedere cent van uw bijdrage gaat naar dit ene belangrijke doel !

View all
15-06-2017 | 07:09 Ik vind het belangrijk dat we doorgaan met de ontwikkeling van de kennis op het gebied van de gezondheid.
13-06-2017 | 22:40
13-06-2017 | 18:31 Trap goed door! Succes!
13-06-2017 | 15:43 Waar de samenleving als groep faalt, blijft het individu als eenling over.
13-06-2017 | 09:01