Wie 2x het wiel uitvindt kan een fiets maken.

Tjitske van Engelen
Closed You can't donate anymore
from €2,500 (10%)

Op de OV-fiets, mijn stadse Koga of de Duitse Cube: fietsen is heerlijk. Ik ben in januari van dit jaar begonnen als promovendus in het AMC bij de infectieziekten. En laat het AMC nou net naast het mooie Ouderkerk, Mijdrecht en Nieuwkoop liggen! Post-werk ritjes om even de gedachten over je onderzoek en experimenten op een rijtje te krijgen. Fietsen reset je hoofd. Fietsen maakt ruimte voor nieuwe ideeën. Fietsen is het nieuwe yoga.

 

Over twee weken ga ik (vooral voor mijn plezier) van het University College ziekenhuis in London naar het AMC in Amsterdam fietsen. Zo'n 240 kilometer in twee dagen (met tussendoor een nacht op de boot, want fietsen door het water gaat zo lastig).
 
Dit evenement is georganiseerd door het AMC om geld in te zamelen voor jonge onderzoekers. Eigenlijk dus voor onderzoekers zoals ik! Alle opbrengsten gaan naar het AMC Young Talent Fund, een fonds waar promovendi een aanvraag voor kunnen indienen als zij een gaaf project in het buitenland willen doen. Bijvoorbeeld om laboratorium technieken te leren die ze nog niet kunnen, om een statistiek cursus te volgen, of voor een summer school aan een goede universiteit. Financiering voor onderzoek wordt steeds lastiger, maar dit fonds biedt een mooie kans om nieuwe vaardigheden voor je onderzoek te leren. Zelf wil ik over een tijdje het fonds aanschrijven om naar de John Hopkins University in de Verenigde Staten of de Oxford Medical School in Londen te kunnen voor een summer school Epidemiologie.
 
Nu fiets ik mee omdat ik van fietsen hou en tegelijk geld kan ophalen voor enthousiaste en goede collega-promovendi. Ik zou het erg leuk vinden om een (kleine, symbolische of gigantische) bijdrage te ontvangen.
View all
15-06-2017 | 15:29 Lieve tjitske, ik hou van je ondernemende geest, dus support graag je actie! Veel succes!
11-06-2017 | 21:33
11-06-2017 | 14:45
06-06-2017 | 21:44 Veel succes met de fietstocht, goeie reis!
03-06-2017 | 20:40 Heej nichtje succes en veel plezier tijdens je goede daad!