Concert for Cancer

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Kom naar het benefietconcert voor onderzoek naar gynaecologische kanker.

Medewerkers van het CGOA, een samenwerkingsverband tussen de gynaecoloog-oncologen van Amsterdam UMC en Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis verzorgen een benefietconcert om meer wetenschappelijk onderzoek voor gynaecologische kanker mogelijk te maken. Zij bundelen hun krachten op gebied van patiëntenzorg, wetenschap en opleiding.

 De onderzoekers over hun onderzoek
“Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem een infectie met het Humaan Papilloma Virus ( HPV) niet herkent. Ons onderzoek richt zich op de rol van de afweercellen tegen HPV in de tumor en de lymfeklieren en leidt daardoor tot betere kennis over het ontstaan van uitzaaiingen. Dit vormt een basis voor gerichte toepassing van immunotherapie. We verrichten studies waarbij we onderzoeken wat het effect is op de lymfeklieren als we deze medicatie in de tumor spuiten in plaats van in de bloedbaan. Dat veroorzaakt minder bijwerkingen en is veel goedkoper. Dit onderzoek kan ook haar vruchten afwerpen voor andere zeldzame tumorsoorten zoals bijvoorbeeld kanker van de schaamlippen. Met de opbrengst van ons benefietconcert kunnen wij de benodigde testen uitvoeren zonder tussenkomst van de farmaceutische industrie.”

Programma
Het programma bestaat uit korte lezingen en uiteenlopende klassieke muziekstukken verzorgt door medewerkers van het AVL, NKI en AMC.

 • Presentatie
  Jacqueline Stouthard, medische oncoloog AVL en clusterhoofd medisch oncologische disciplines

 • Lezingen
  Tanja de Gruijl, hoogleraar tumorimmunologie Amsterdam UMC, VUmc
  T cellen en gynaecologische kanker; de rol van het immunologisch proces bij het ontstaan van gynaecologische kanker, en hoe we dat proces kunnen beïnvloeden.

  Gemma Kenter, hoogleraar gynaecologische oncologie, CGOA, centrum gynaecologische oncologie Amsterdam (Amsterdam UMC en AVL)
  Wat is gynaecologische kanker?; achtergrondinformatie over gynaecologische kankersoorten en het belang van de samenwerking met het immunologisch laboratorium om beter behandelingen te kunnen ontwikkelen voor patiënten.

 • Zang
  Kitty Hage

 • Musici
  Lotje Zuur, piano
  Maxim Ferschtman, cello
  Christianne Lok, dwarsfluit
  Rik Sonneveld, hobo
  Michael Hauptmann, klarinet
  Tiny Korse, hoorn
  Valesca Retel, cello
  Katherina de Jongh, viool
  Jaap Brackman, piano
  Manje Dijkema, fagot

Wanneer, waar en hoe laat
15 november 2018
Aanvang 20.00 uur (verwachte eindtijd 22.00 uur)
Sloterkerk Osdorperweg 28, Amsterdam

Kaartje kopen?
Het kopen van een kaartje, dat dus ook gelijk uw donatie is aan het onderzoek, kunt u doen door via de knop 'Doneer nu' het volgende bedrag over te maken:

 • Volwassenen €22,50
 • Kinderen €10

Met het overmaken van de donatie gaat u akkoord dat de AMC Foundation uw aanmelding doorgeeft aan de organisatoren van het benefietconcert. Het is belangrijk dat u niet anoniem doneert, want uw toegangsticket ontvangt u later per mail. U kunt uiteraard ook doneren als u niet naar het concert gaat maar het onderzoek wel een warm hart toedraagt.

Vragen over het benefietconcert?
Neem contact op met S. Wenning, tel: 020-5122975, e-mail: gynaecologie@nki.nl

 

View all
18-11-2018 | 18:31 To: Wil kaartje concert 15/11
16-11-2018 | 15:50
15-11-2018 | 22:56
15-11-2018 | 22:29
15-11-2018 | 12:26