Kwaliteit van leven bij hersentumor glioblastoom

Still to go

from €30,000 (12%)

Het glioblastoom is de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor. Ondanks behandeling (operatie, chemo- en/of radiotherapie) is de overleving beperkt. Het doel van de behandeling is om met behoud van kwaliteit van leven, de levensduur te verlengen. Het verwijderen van de tumor is soms niet mogelijk, omdat er belangrijke hersenfuncties worden verstoord. Bij deze patiënten is enkel een biopt mogelijk, gevolgd door chemo- en/of radiotherapie. Uit retrospectief onderzoek verricht in ons centrum, blijkt dat deze groep patiënten na het biopt niet eens toekomt aan nabehandeling, dan wel hier geen profijt van heeft. Deze patiëntengroep krijgt een behandeling die hen veel energie, bijwerkingen en tijd kost, zonder dat het tot verlenging van het leven leidt. Wij noemen dit ‘overbehandeling’ (zie figuur in foto's).

Het doel van deze studie is om voorspellers te identificeren waarmee we de patiënten kunnen identificeren die baat hebben bij een biopt (en bijbehorende nabehandeling) en dat de patiënten waarbij dit niks oplevert geen onnodige medische interventies worden aangedaan. Dit alles met als doel om de kwaliteit van leven in deze laatste levensfase te verbeteren.

View all
15-07-2024 | 10:37 To: Rennen voor kwaliteit van leven!
01-07-2024 | 10:19 To: Rennen voor kwaliteit van leven!
29-06-2024 | 12:56 To: Rennen voor kwaliteit van leven! Wat een lief doel, succes met deze actie en je sponsorloop
28-06-2024 | 19:24 To: Rennen voor kwaliteit van leven! Beste Max, ook ik werd door een Delftse oudhuisgenoot op je actie gewezen. Niet mijn moeder maar dochter is aan een hersentumor overleden. Omdat er erg weinig onderzoek naar hersentumoren bij kinderen werd gedaan, heb ik zelf stichting Koppie-Au opgericht. Succes met jullie actie en veel plezier.
28-06-2024 | 18:42 To: Rennen voor kwaliteit van leven!