Loop niet voor niks maar voor PICS: Post Intensive Care Syndroom

Closed You can't donate or start fundraising anymore
from €15,000 (8%)

Amsterdam UMC Run 2020 afgelast

Naar aanleiding van de op 23-03 gepresenteerde landelijke maatregelen i.v.m. het Coronavirus en daarbij de verlenging van het verbod op evenementen van 6 april naar 1 juni 2020, is de Amsterdam UMC Run 2020 helaas geannuleerd.

Het is heel mooi om te zien hoe de deelnemers ook nu weer in actie zijn gekomen voor Post Intensive Care Syndroom. Bedankt voor jullie inzet en de donaties.

Geld voor onderzoek naar PICS blijft hard nodig. Ondanks dat de Amsterdam UMC Run niet doorgaat, zijn jullie giften heel welkom in de zoektocht naar het steeds verder verbeteren van het herstel van IC-patiënten.

Wij krijgen ook vragen of het mogelijk is om het teruggestorte inschrijfgeld te doneren. En jazeker! Dat kan. Heel veel dank hiervoor. 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat we je eerder gedane donatie terugstorten. Stuur dan een e-mail naar amcfoundation@amsterdamumc.nl

Lees de gehele berichtgeving over de annulering van de Amsterdam UMC Run op www.amsterdamumcrun.nl

 -------------------------

Loop mee met de Amsterdam UMC Run op zondag 24 mei en steun onderzoek naar het ‘Post Intensive Care Syndroom’. Dit kan door een bijdrage te doneren of start een eigen actie en laat je sponsoren door familie, vrienden en collega's. Hierdoor steun je patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen bij hun herstel.

Over de Amsterdam UMC Run
De Amsterdam UMC Run is een hardloopevent met parcoursen door het ziekenhuis (locatie AMC) en de groene omgeving van Amsterdam Zuidoost. Je kunt je inschrijven voor 5 of 10 kilometer. Ook is er een ‘kinderloop’ van 1,2 kilometer. Meld je aan voor de Amsterdam UMC Run

Wat is Post Intensive Care Syndroom?
Jaarlijks worden in Nederland 80.000 patiënten op de Intensive Care opgenomen. Door verbeteringen in de medische zorg overleven steeds meer IC-patiënten. Veel van deze patiënten krijgen wel te maken met langetermijngevolgen van het verblijf en behandeling op de IC. Een groot deel van hen heeft problemen met fysiek functioneren, zoals spierzwakte. Ook zijn angsten, depressies en concentratiestoornissen veel voorkomende klachten. Sinds 2012 wordt hiervoor de term Post Intensive Care Syndrome (PICS) gehanteerd. Naar schatting worden in ons land jaarlijks 25.000 tot 28.000 mensen met PICS uit een ziekenhuis ontslagen. Er is nog weinig bekend over deze pas recent erkende ziekte en er zijn nog geen richtlijnen voor de juiste therapie gericht op herstel. Meer onderzoek is dus nodig.

Bekijk het animatiefilmpje voor meer informatie over de impact van PICS

Doel: een op maat gemaakte revalidatiebehandeling voor elke patiënt
De afdelingen Revalidatiegeneeskunde en Intensive Care van Amsterdam UMC (locatie AMC) zijn internationaal toonaangevend op het gebied van revalidatie voor IC-patiënten. Dit is het eerste onderzoek dat door middel van uitgebreid lichamelijk onderzoek (inspanningscapaciteit, loopvermogen en spierkracht) het herstel van voormalig IC-patiënten over een lange periode gedetailleerd in kaart zal brengen. Met deze informatie kan uiteindelijk een optimale en op het individu afgestemde revalidatiebehandeling worden ontwikkeld. Hierdoor zullen IC-patiënten, in ieder opzicht, weer sneller op de been zijn. Meer over wat er al mogelijk is gemaakt dankzij de deelnemers aan de run in 2019, het begin is er!
 
Start je eigen actie of doneer 
Start nu je eigen actie en haal geld op voor dit onderzoek. Je kunt ook direct een eigen bijdrage doneren.

Meer informatie
Kijk op: www.amsterdamumcrun.nl

Vragen over de Amsterdam UMC Run?
amcloop@sportconnection.nl

Vragen over de AMC Foundation?
amcfoundation@amsterdamumc.nl
020-56 61776

View all
12-06-2021 | 09:25
11-06-2021 | 09:05 To: Ron en Marjolein rennen voor PICS
08-06-2021 | 23:02 To: Marjolein rent er op los in het Amsterdamse Bos
08-06-2021 | 21:38 To: Ron rent er op los in het Amsterdamse Bos
08-06-2021 | 21:00 To: Ron rent er op los in het Amsterdamse Bos
View all

Het begin is er..

04-02-2020 | 15:16 De deelnemers aan de Amsterdam UMC Run 2019 hebben maar liefst € 10.671 ingezameld voor PICS! Dankzij hun sportieve inspanning kan het onderzoeksteam bij 30 voormalig IC-patiënten het fysiek functioneren nauwkeurig in kaart brengen door middel van inspanningstesten, spierkracht metingen, looptesten, ademgasanalyse echo en vragenlijsten. Het begin is er maar om een revalidatiebehandeling op maat te ontwikkelen is meer geld nodig. Doe dus ook in 2020 mee met de run en steun het onderzoek naar PICS. Chequeuitreiking bij de Amsterdam UMC Run in 2019 Bekijk alle foto's van vorig jaar (2019)
Read more