Voet for life

Met Alfred in onze herinnering
from €2,500 (104%)

In 2019 liep onze Alfred voor het eerst een halve marathon, die van Zwolle. Een prestatie waar hij terecht enorm trots op was. Als 53-jarige liep hij velen eruit. Twee jaar later overleed hij aan uitgezaaide slokdarmkanker. Er was goede hoop op genezing, daarom heeft hij een zeer intensieve behandeling ondergaan van chemotherapie, bestraling en een grote operatie waarna het eten niet meer verliep zoals vanouds. Zijn jonge leeftijd, zijn goede gezondheid en sterke gestel gaven ons en de artsen de hoop dat hij beter zou worden. Het mocht niet zo zijn.
Alfred overleed op 26 september 2021.

Slokdarmkanker wordt vaak pas laat ontdekt, mede daardoor worden veel mensen niet meer beter. Het Slokdarm- en maagkanker fonds heeft als doel het werven van fondsen om onderzoek te doen dat de behandeling van slokdarmkanker kan verbeteren. Dit geldt voor zowel de operatieve behandelingen als het verbeteren van de kwaliteit van leven na een operatie.

Om dit goede doel te steunen lopen wij, Alfreds gezin en familie, op 10 juni aanstaande mee met hét hardloopevenement van Zwolle. De een zal de halve marathon gaan lopen, de ander houdt het bij 4 Engelse mijl. Zo hard als Alfred kunnen wij allen niet lopen maar met hem in ons hart en in onze herinnering, gaan wij heel erg ons best doen om zoveel mogelijk geld op te halen.

Wij zouden het geweldig vinden wanneer jij ons hierbij wilt steunen.

View all
12-06-2023 | 17:31
11-06-2023 | 08:23
10-06-2023 | 17:16
09-06-2023 | 13:16
08-06-2023 | 19:28
View all

Nog 6 nachtjes slapen

04-06-2023 | 14:41 Nog zes nachtjes slapen, dan is het zover: we doen mee aan hét hardloopevenement van Zwolle! De startbewijzen zijn binnen en in Den Haag, Zwolle en Dieren zijn familieleden druk bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen. De een is hard aan het trainen, de ander zal gaan koken zodat de lopers op tijd een hapje kunnen eten, de ander heeft een supportersplek geregeld. Geweldig mooi om te zien hoe het onze familie met elkaar verbindt. Ik vind het nu wel een beetje spannend worden. Het is  namelijk best een groot evenement waaraan we meedoen. En wat hebben we al superveel geld opgehaald voor ons goede doel!  Onze actie heeft ook de coachkids van mijn oudste zoon geïnspireerd om zelf een actie op touw te zetten. Zij hebben onlangs meegedaan aan de Elfsteden Roeimarathon. Daarmee hebben ze maar liefst € 1800,- opgehaald voor het onderzoek naar maag- en slokdarmkanker! Ik vind het hartverwarmend dat ze dit doel hebben uitgekozen en daarmee mijn oudste willen steunen.  Met onze loopactie zitten we nog net niet aan ons streefbedrag. Help je ons mee om dit doel alsnog te bereiken? Zou supertof zijn als het ons gaat lukken. Dank je wel alvast daarvoor!
Read more