Wij financieren onderzoek naar de zorg van morgen

Wij werven giften voor veelbelovend medisch onderzoek binnen Amsterdam UMC. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

De stichting heeft ten doel de bevordering van de gezondheid en de kansen op genezing bij ziekte door middel van het steunen van programma's en projecten ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, alsmede patiëntenzorg, onderwijs en faciliteiten in Amsterdam UMC of waar Amsterdam UMC aan deelneemt, en al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord

 

Read more Read less
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all

Een geweldig bedrag voor PICS

12-07-2021 | 10:56 Posted on: Amsterdam UMC Run 2021: met elkaar voor elkaar Circa 750 deelnemers renden of wandelden de Amsterdam UMC Run tussen 6 en 13 juni. De run stond dit jaar in het teken van de 7 kilometer die het verplegend personeel dagelijks gemiddeld tijdens een IC-dienst loopt. Deelnemers konden daarom kiezen tussen de afstanden 7, 14 of 21 kilometer en hardlopen en wandelen waar zij maar wilden. De afstand en tijd werden bijgehouden via een app. Samen liepen de deelnemers ruim 1000 IC-diensten en 7.063 kilometer. Het goede doel van de run is onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom (PICS). Vanwege het hoge aantal patiënten met COVID-19 op de Intensive Care is dit actueler en urgenter dan ooit. Deelnemers konden zelf bijdragen of zich laten sponsoren door familie of kennissen. De opbrengst is maar liefst €10.681,-. Met dit geld wordt verder onderzoek gedaan naar de juiste revalidatiebehandeling van IC-patiënten. Dit is van groot belang om de kans op Post Intensive Care Syndroom te verkleinen. Juultje Sommers, afdeling Revalidatie, nam de cheque in ontvangst voor onderzoek naar PICS. 
Read more
View all

Tilly

17-07-2024 | 15:38 To: Berlijn Marathon 2024: race tegen slokdarm-maagkanker Het Geoca team van Vu/MC heeft ervoor gezorgd dat ik geopereerd kon worden voor maag/slokdarmkanker en ik nog leef. Het gaat goed dankzij ook Dr Gisbertz die mijn coach was en nog steds is gedurende dit proces. Nogmaals dank hiervoor, ik ben zo blij dat ik weer Tilly kan zijn.