Ik ren met Marc mee, voor PICS en het AMC

Marco Kooiman

( Member of team: Team Hanou / Willpower / PMA )

from €500 (93%)

Op 3 mei ben ik jarig - als je me een kadootje wilt geven, wil je dat dan doen in de vorm van een donatie?

Voor de laatste keer halen we met #TeamHanou geld op via de Amsterdam UMC Run. Want na drie jaar uitstel door Corona kan de loop eindelijk weer door en rond het AMC in Amsterdam Zuidoost worden gelopen. Waarom wij meedoen? Eind 2019 kwam Marc Hanou terecht op de IC van het Amsterdam UMC terecht met een zware ontsteking aan zijn hart. Daarom doen wij mee!

Want velen vreesden dat hij het niet zou halen, en checkten in die decembermaand telkens hun telefoon, in afwachting van het ernstigste bericht. Maar Marc heeft de PMA; de Positive Mental Attitude. Met behulp van de ICU van het AMC knokte Marc voor zijn leven. Na één maand met meerdere reanimaties, open-hart-operaties, nierfalen, longonsteking enzovoorts, werd hij geheel verlamd wakker. Hij kon niet eens praten. Gevolgd door een maand van intensieve therapie in het AMC is Marc verder hersteld in revalidatiecentrum Heliomare. Elke minuut heeft hij daar optimaal benut. Toen hij weer kon lopen, traplopen en fietsen ging hij eindelijk weer naar huis, nota bene op de dag van de corona-lockdown.

Een groot deel van zijn thuisrevalidatie heeft hij zelf en in isolement gedaan, ondersteund door het ICU-Reach team. Met uitstekend resultaat. Toen begin 2022 de progressie stokte, heeft Marc een speciaal programma ('trainen als een topsporter') gevolgd, ook op instigatie van het ICU-Reach-team. Dat heeft een extra impuls gegeven.

Ondertussen rende Marc in de omgeving van Haarlem samen met de lopers uit #teamhanou. Samen met een vriend van hem liep hij in september 2022 zelfs een halve marathon.

In Corona-tijd was er geen 'echte' Amsterdam UMC Run. Samen met de lopers van #teamhanou heeft Marc in 2020 en 2021 rond het AMC gerend. Omdat de 2022-app-versie van de run kwam te vervallen heeft Marc toen zijn boek 'Hart en Heftig' over zijn revalidatie gepubliceerd om geld op te halen voor het broodnodige onderzoek naar PICS.

In totaal heeft #teamhanou in de voorgaande jaren al meer dan €12.000 opghaald voor het onderzoek naar het Post Intensive Care Syndroom. Daar doen we dit jaar nog een schepje bij: we rennen niet voor niks, geef gul voor PICS. Zodat ook anderen optimaal kunnen herstellen na IC-opname. 

De lopers van dit jaar zijn: Marc Hanou, Issa Hanou, Charlotte Hanou, Bram van der Geest, Arjan Kamminga, Pepijn 'kippie' Oostenbrink, Jean-Paul 'de kameel' Frijns, Roland 'Bigma' Roller, Frank van Alphen, Bart 'Alert' Griffioen, Jacky Leedema, Paul van Elk en Marco Kooiman.

View all
05-06-2023 | 21:28
03-06-2023 | 23:16 Verjaardagskado van mn ouders 🙂
03-06-2023 | 22:56
25-05-2023 | 12:53
03-05-2023 | 22:28