Amsterdam UMC Run 2023: Loop niet voor niks maar voor PICS

van totaal € 20.000 (73%)

Na twee virtuele edities in het bos of park, op het strand of gewoon bij jou in de wijk, komen wij dit jaar weer bij elkaar voor de Amsterdam UMC Run. Loop jij mee op zondag 4 juni?

De Amsterdam UMC Run is een hardloopevent met parcoursen door het ziekenhuis en de groene omgeving van Amsterdam Zuidoost. Je kunt je inschrijven voor 5 of 10 kilometer. De Run staat al jaren garant voor een bijzondere ervaring met de parcoursen dwars door het ziekenhuis en de vele artsen, verpleegkundigen en (ex)-patiënten die meelopen, maar daarnaast is het ook gewoon een van de leukste lopen uit de regio.

Met jouw deelname bevorder je niet alleen jouw eigen sportiviteit en gezondheid, maar kun je ook het goede doel steunen; meer geld, mogelijkheden en onderzoek voor patiënten met het Post Intensive Care Syndroom (PICS). PICS is al enkele jaren het goede doel van de Amsterdam UMC Run en na COVID-19 helaas nog zeer actueel.

Jij kunt je inzetten om hieraan bij te dragen door je kennissen en vrienden te vragen je te sponsoren voor jouw deelname aan de Amsterdam UMC Run. Maak een actie aan of doneer een bijdrage om geld in te zamelen voor onderzoek naar PICS en help mee bij het verkrijgen van meer aandacht voor en financiële ondersteuning van het onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom.

Aanmelden voor de Amsterdam UMC Run? Dat doe je hier.

Wat is Post Intensive Care Syndroom?
Jaarlijks worden in Nederland naar schatting 80.000 patiënten op de Intensive Care opgenomen. Door verbeteringen in de medische zorg overleven steeds meer IC-patiënten. Maar veel van deze patiënten krijgen te maken met langdurige klachten als gevolg van hun IC opname, ook wel samengevat onder de term Post Intensive Care Syndroom (PICS). Naar schatting ervaart 50-70% van de IC overlevenden klachten die vallen onder de noemer PICS. Een groot deel van hen heeft problemen met fysiek functioneren en ervaren daardoor ook problemen met de vrijetijdsbesteding en werk. Ook zijn angsten, depressies en concentratiestoornissen veel voorkomende klachten. De aard van de klachten vraagt om een interdisciplinair behandeling traject, maar tot op heden krijgt minder dan de helft van de IC overlevenden de juiste behandeling na ontslag uit het ziekenhuis. Ook is er nog te weinig bekend over PICS, de richtlijnen zijn te algemeen ter preventie van PICS en de zorg is niet voldoende op maat gemaakt. Meer onderzoek is dus nodig.

Bekijk het animatiefilmpje voor meer informatie over de impact van PICS

Bekijk alle
29-08-2023 | 09:15 Aan: #TeamHanou. I got that Positive Mental Attitude
23-06-2023 | 15:02 Aan: #TeamHanou. I got that Positive Mental Attitude
19-06-2023 | 16:44 Aan: Jordy rent voor onderzoek naar PICS
11-06-2023 | 03:42 Aan: #TeamHanou. I got that Positive Mental Attitude