Loop niet voor niks maar voor PICS: Post Intensive Care Syndroom

Closed You can't donate or start fundraising anymore
from €15,000 (71%)

Loop mee met de Amsterdam UMC Run op zondag 26 mei en steun onderzoek naar het ‘Post Intensive Care Syndroom’. Dit kan door een bijdrage te doneren of start een eigen actie en laat je sponsoren door familie, vrienden en collega's. Hierdoor steun je patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen bij hun herstel.

Aanmelden voor de Amsterdam UMC Run? Dat doe je hier.

De Amsterdam UMC Run is een hardloopevent met parcoursen door het ziekenhuis en de groene omgeving van Amsterdam Zuidoost. Je kunt je inschrijven voor 5 of 10 kilometer. Ook is er een ‘kinderloop’ van 1,2 kilometer.

Wat is Post Intensive Care Syndroom?
Jaarlijks worden in Nederland 80.000 patiënten op de Intensive Care opgenomen. Door verbeteringen in de medische zorg overleven steeds meer IC-patiënten. Maar veel van deze patiënten krijgen wel te maken met langetermijngevolgen van het verblijf en behandeling op de IC. Een groot deel van hen heeft problemen met fysiek functioneren en ervaren daardoor ook problemen met de vrijetijdsbesteding en werk. Ook zijn angsten, depressies en concentratiestoornissen veel voorkomende klachten. Sinds 2012 wordt hiervoor de term Post Intensive Care Syndrome (PICS) gehanteerd. Naar schatting worden in ons land jaarlijks 25.000 tot 28.000 mensen met PICS uit een ziekenhuis ontslagen. Er is nog weinig bekend over deze pas recent erkende ziekte en er zijn nog geen richtlijnen voor de juiste therapie gericht op herstel. Meer onderzoek is dus nodig.

Bekijk het animatiefilmpje voor meer informatie over de impact van PICS.

Doel: een op maat gemaakte revalidatiebehandeling voor elke patiënt
De afdelingen Revalidatiegeneeskunde en Intensive Care van Amsterdam UMC (locatie AMC) zijn internationaal toonaangevend op het gebied van revalidatie voor IC-patiënten. Marike van der Schaaf, senior onderzoeker en lector revalidatie in de acute zorg, gaat samen met haar onderzoeksteam het fysiek functioneren van IC-patiënten meten om te bepalen welke factoren hierop van invloed zijn. Dit is het eerste onderzoek dat door middel van uitgebreid lichamelijk onderzoek (inspanningscapaciteit, loopvermogen en spierkracht) het herstel van voormalig IC-patiënten over een lange periode gedetailleerd in kaart zal brengen. Met deze informatie kan uiteindelijk een optimale en op het individu afgestemde revalidatiebehandeling worden ontwikkeld. Hierdoor zullen IC-patiënten, in ieder opzicht, weer sneller op de been zijn.

Start je eigen actie of doneer 
Start nu je eigen actie en haal geld op voor dit onderzoek. Je kunt ook direct een eigen bijdrage doneren.

PICS in de media
Lees meer over PICS in het Leidsch Dagblad en de IJmuider Courant

Meer informatie
Kijk op: www.amsterdamumcrun.nl

Vragen?
Vragen over de Amsterdam UMC Run?
amcloop@sportconnection.nl

Vragen over de AMC Foundation?
amcfoundation@amc.nl
020-56 61776

View all
08-08-2019 | 15:47
08-07-2019 | 13:15 To: Running for PICS
07-06-2019 | 10:08 To: Running for PICS
01-06-2019 | 08:43
29-05-2019 | 18:02 To: Run agianst depression
View all

Een geweldig bedrag voor PICS

29-05-2019 | 14:21 Zo’n kleine duizend lopers meldden zich zondag 26 mei aan de start van de Amsterdam UMC Run. Het goede doel van de run was Post Intensive Care Syndroom. De opbrengst is maar liefst €10.607. Cheque-uitreiking tijdens de loop Aan iedereen die heeft bijgedragen, heeft meegelopen en zelf in actie is gekomen: heel veel dank! Bekijk alle foto’s op de Facebookpagina van de Amsterdam UMC Run  
Read more